Informatikai Tanácsadás

KONZULTÁCIÓ

Informatikai Tanácsadás 1

Érdeklődés

Amennyiben Informatikai Tanácsadással kapcsolatban kérdése van írjon nekünk, illetve szívesen állunk rendelkezésére a +36-30-445-2573 telefonszámon.

A Konzorcia Kft. olyan informatikai szolgáltató, mely integrálja a multinacionális tapasztalatokból származó szervezettséget és profizmust, illetve a kisebb hazai vállalkozásoktól megszokott rugalmasságot és a magyarországi speciális igények ismeretét.

A konzultációs szolgáltatás legfontosabb iránya az Oracle Alkalmazások bevezetése és verzióváltása. Munkatársaink, szakembereink a Konzorcia Kft. indulását megelőzően is több évig foglalkoztak az Oracle Alkalmazások bevezetésével, így nagy tapasztalattal rendelkeznek, jól ismerik a rendszerek működését, erősségeit, illetve a termékfejlődést is végigkövették. Tanácsadóink rendelkeznek az Oracle Alkalmazások bevezetéshez szükséges szakirányú Oracle vizsgákkal.
Az alkalmazások bevezetése mellett időről-időre aktuálissá válnak a verzióváltással kapcsolatos (upgrade) feladatok is.

A Konzorcia Kft. több sikeres verzióváltási projektet tudhat maga mögött, amely projektekben a technikai verzióváltás módszertanát, illetve jelentősebb változtatási igények esetén az új implementáció eszközeit is alkalmazta.

Kiemelt konzultációs csomagok:

Oracle EBS Upgrade

Az Oracle EBS 11i legújabb verziójának kiterjesztett (extended) terméktámogatása 2013. novemberében megszűnt, így az R12-es verzióra történő átállás egyre sürgetőbb feladattá válik a gazdálkodó szervezetek számára.

A Konzorcia konzultációs csapata több sikeres verzióváltást hajtott már végre, így a hazai piacon egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a szükséges technikai és funkcionális feladatok ellátásához.

 A verzióváltási projektekben az Ügyfél igényeinek megfelelően a technikai verzióváltás módszertana, illetve jelentősebb változtatási igények esetén az új implementáció eszközei is alkalmazásra kerülnek.

Licenc felmérés és tanácsadás

Az Oracle licenc felmérési és tanácsadási konzultációs csomag leszállítandója egy úgynevezett „Licenc tanulmány”, amely az „Oracle Software Investment Guide” iránymutatásai alapján készül.

A licence tanulmány felsorolja a projekt során felmért Oracle termékeket, a licencelésükre vonatkozó szabályokat az Oracle hivatalos licencelési kézikönyve alapján (Oracle Software Investment Guide), megállapítja az ezek alapján szükséges licenc mennyiségeket, javaslatot tesz a licencek szükséges pótlására, vagy azok csökkentési lehetőségeire (licenc optimalizálási lehetőségekre).

EBS biztonsági felmérés

Az informatikai rendszerek elleni támadások növekedése miatt fokozottan szükség van az ilyen rendszerek sérülékenységének a csökkentésére, de sajnos a bevezetési projektek során kevés figyelem jut erre a területre. A sérülékenységek rendszeres felülvizsgálatára is szükség van, ugyanis a rendszerek használata, testre szabása, frissítése során újabb (vagy korábban már javított) biztonsági rések kerülhetnek a rendszerbe.

A Konzorcia konzultációs csapata kiemelkedő szaktudással rendelkezik az Oracle EBS és a hozzá kapcsolódó technológiai komponensek (adatbázis, iAS, Developer) sérülékenységeinek feltérképezésében és ezek csökkentésében, megszűntetésében.

A felmérés eredményeként leszállítandó dokumentumban részletesen ismertetjük a talált biztonsági réseket, azok súlyosságát, javaslatot teszünk a sérülékenységek csökkentésére, megszűntetésére, valamint a tevékenység munkaigényére mind az ügyfél, mind a szolgáltatói oldalról.